Rob Schijven.

Functie: Cameraman

Vroeger was mijn vader altijd al bezig het met monteren van video’s. Op een gegeven moment ben ik dat ook gaan doen en vond ik dat erg leuk. Een kennis van ons zat toen al in de camera en televisiewereld en daar ben ik op jonge leeftijd al een paar keer mee op klus geweest. Ik wist het en wilde later ook iets met video gaan doen en het liefst voor TV.

Na mijn middelbare school ben ik dan ook naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam gegaan en heb daar de opleiding Film & Video gevolgd waar ik in 2008 ben afgestudeerd. Meteen na mijn studie ben ik al voor mijzelf begonnen met werken omdat ik vanuit mijn stageperiodes al verschillende contact had opgedaan in de tv-wereld. Ik ben toen begonnen als freelance cameraman voor diverse omroepen zoals NOS, RTL en SBS. In de eerste jaren heb ik heel veel nieuws en actualiteiten gefilmd. Daarna ben ik ook voor diverse tv programma’s gaan draaien als cameraman.

De laatste jaren ben ik met mijn eigen bedrijf meer de focus gaan verleggen richting de zakelijke markt en afgelopen jaar tijdens corona hebben ook voor veel klanten mogen events en bijeenkomsten mogen live streamen.

Toen Mike mij afgelopen zomer belde met het programma idee van De Helden van Nu en vroeg of ik het als cameraman wilde gaan draaien was ik meteen enthousiast. Inmiddels hebben we al heel veel mooie verhalen mogen maken met een fijn team! Hopelijk kunnen we nog veel mooie persoonlijke verhalen maken en veel mensen in het zonnetje zetten!